Spring naar inhoud

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie kan gedaan worden om allerlei redenen. Heb jij een huis gekocht maar is de tuin helemaal niet jou stijl of is hij verouderd? Of heb je een tuin waar je al jaren niks meer aan hebt gedaan door omstandigheden of vind je het gewoon weer tijd worden voor een opfrisbeurt. Tuinmaninschiedam kan je hierbij helpen.

De tuin

Een tuin is een belangrijk element van je huis. Je ligt er in de zomer misschien wel lekker in te zonnen of je zit met de hele familie aan een picknicktafel te eten in het zonnetje. In de winter geniet je van het laagje sneeuw wat in je tuin ligt of zit je binnen te kijken naar alle mooie bloemetjes die groeien. Je tuin wil je dus helemaal naar jou wens hebben ingericht aangezien je er altijd naar kijkt.

Verschil renovatie en onderhoud

Het is soms lastig om deze twee uit elkaar te houden. Tuinrenovatie gaat nog iets verder dan onderhoud. We gebruiken oude dingen uit de tuin nog een keer als we ze kunnen gebruiken. Ook doen we meer werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de basis van de tuin goed is bij een renovatie. We bouwen dingen helemaal opnieuw op als dat nodig is. Kijk voor meer informatie over tuinonderhoud hier.

Werkzaamheden tuinrenovatie

Bij elke tuin is het weer anders wat voor een werkzaamheden wij verrichten. Maar als we globaal gaan kijken kunnen we zeggen dat veel renovaties bestaan uit:

  • Oude bestrating, schuttingen en vijvers eruit halen
  • Grondwerkzaamheden (verhogen van de tuin of het recht krijgen)
  • Aanbrengen van bestrating en schuttingen
  • Realiseren van overkappingen
  • Planten poten

Door een tuinrenovatie door ons te laten doen stijgt je woningwaarde ook weer. Dit is natuurlijk ook erg aantrekkelijk voor als je van plan bent om ooit je huis te verkopen.

Interesse?

Is jou tuin hard toe aan een renovatie en heb jij interesse gekregen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan met jou overleggen wat de plannen zijn en of wij dit kunnen realiseren.