Spring naar inhoud

Grasmaaien kan een hele grote uitdaging zijn

Veel mensen met een groot grasveld kunnen niet meer zonder: de zitmaaier. Waarschijnlijk weet iedereen wel wat een zitmaaier doet. Het kan zijn dat je nu moet denken aan een mannetje op het sportveld dat rustig zijn rondjes aan het draaien is om het gras weer netjes de krijgen voor de aanstaande wedstrijd. Het is dan ook niets meer en niets minder dan een grasmaaier waar je op kunt zitten. Wat veel mensen echter niet weten is dat er veel verschillende soorten maaiers zijn.

Diverse soorten zitmaaiers

Zitmaaiers zijn te verkrijgen in alle soorten en maten. De meest populaire en gangbare maaiers zijn hieronder beschreven.
De goedkoopste en bekende maaier is de 'gewone' zitmaaier. Het gras wordt aan de onderkant gemaaid door de bladen die daar zijn bevestigd. Deze maaiers worden ook wel het trekker model genoemd.
Verder heb je de frontmaaier. Het woord zegt het eigenlijk al, het gras wordt aan de voorkant gemaaid. Een groot voordeel van de maaier aan de voorkant is dat de machine hierdoor wendbaarder wordt.
Als laatste zijn er nog de zero-turn maaiers. Dit zijn de meest flexibele maaiers. Deze machine kan zelfs om zijn eigen as draaien! 

Wat zijn de opties? 

Hierboven staan eigenlijk alleen de soorten maaiers. Je kan bij veel modellen kiezen waar het gras wordt uitgeworpen. Dit zal aan de zijkant of de achterkant zijn. Daarnaast kan je op verschillende manieren schakelen. Dit kan bijvoorbeeld met de hand of met de voet.

Weten wat je wilt is het halve werk

Eigenlijk is het vooral belangrijk dat je weet voor welk werk je de maaier wilt gaan gebruiken. Wil je een weiland maaien of gewoon je eigen (grote) gazon bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk te kijken welk bedrag je voor de maaier over hebt. Wat waarschijnlijk vast staat is dat je niet (meer) achter een elektrische handgrasmaaier aan wilt lopen. Verder kan je het zo gek en luxe maken als je zelf wilt.
Zoek je meer inspiratie voor je huis of tuin? Ga eens naar Woontuinmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *